19 Ekim 2015 Pazartesi

Geleceğin Dili Ne Olacak? Geleceğin dilini etkileyen en önemli 10 Faktör!

Günümüzde İngilizce hem iş dünyasında hem de sosyal hayatta, son derece işimize yaracak ve bize neredeyse dünyanın kapılarını açabilecek bir dil.
Fakat bugün İngilizce hemen hemen hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyorken, dillerin popülerliğinin değişken olabileceğini de söylemek isteriz. Örneğin 20. yüzyılda, okullarda en çok öğrenilen diller Almanca ve Fransızcaydı. Bugün ise, bu dillerin her ne kadar bize birçok katkısı olsa da, İngilizcesiz yine de olmuyor!

Peki biz gelecekte önem kazanacak dillerin hangileri olacağını önceden tahmin edebilir miyiz? Eminiz ki bu bilgiler, hem çocuklarınızın eğitim hayatına hem de kendi iş ve sosyal hayatınıza yön vermede son derece etkili olacaktır.

İşte size geleceğin dillerini etkileyen 10 faktör:


Ülkenin ithalat/ihracat durumu 
İş dünyasındaki ihtiyaçlar
Gelecek hükümetin olası ticaret politikası
Yükselişe geçen büyük pazarlar

Bunlar ilk 4 faktör. Hepsi de ekonomi ile alakalı. Ülkenin ekonomik geleceği ile ilgili son durumu ve geleceğine dair. Türkiye'nin ve gelecekteki hükümetimizin bu alanlardaki politikalarına bir de bu gözle bakabilir, tahminler yürütebilirsiniz.



Ülkenin diplomatik ilişkileri
Toplumun ilgi gösterdiği diller
Dış ve iç turizm
Ülkenin uluslararası eğitim stratejisindeki öncelikleri

Bu faktörler genellikle sosyal. Türkiye en çok hangi ülkelerle ilişki içinde? Türkiye'ye hangi ülkelerden en çok turist geliyor / Biz en çok hangi ülkelere seyahat ediyoruz? Gelecek hükümet eğitim ile alakalı yenilikler yapacak mı? Devletimizin ve eğitim kurumlarımızın (ilköğretim, lise, üniversite, enstitüler vb.) uluslararası alandaki işbirlikleri nedir? Tüm bu soruların cevabı, öğrenmemiz gereken yabancı dilleri tahmin etmemizi sağlayacak.



Diğer ülkelerde konuştuğunuz dillerin yeterlilik düzeyleri
Dillerin internetteki yaygınlığı

Politik ya da ekonomik ilişkilerde bulunduğumuz ülkelerdeki Türkçe ve İngilizce bilme oranları nasıl? Örneğin Türkçe ya da İngilizce seviyesinin düşük olduğu ya da bu dillerin pek tercih edilmediği bir ülke ile ortada bir ilişki varsa, o zaman o ülkenin dilini öğrenmek gerekir. Ve internet! Sosyal medya paylaşımlarından haberlere, akademik metinlere kadar bir göz atmanızda fayda var!




Formula Lingua
Dilinizin sınırları, dünyanızın sınırlarıdır.
www.formulalingua.com
02163638144
info@formulalingua.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder