12 Şubat 2013 Salı

Dil öğrenirken yapılan hatalar

Bu belirttiklerimizden mutlaka kaçının:

  1. Ezber:  Ezberci bir eğitim sisteminden geliyorsanız,yeni bir dil öğrenmek konusunda korkuya kapılmanız çok normal.Ama dil öğrenmek,kelime ezberlemek değildir! Yeni kelimeleri cümle içinde kullanmaya çalışmak dilde bir bütünlük sağlayacaktır.
  2. Acelecilik : Birileri size,7 saatte dil öğrettiğini söylüyorsa hemen oradan uzaklaşın.Bir çocuğun tamamen tek dilin konuşulduğu bir ortamda 24 saat aylarca bulunduğu halde eksiksiz konuşmaya başlama süresini bir düşünün. İki yıl, üç yıl? Evet. Peki, siz niye mucize bekliyorsunuz? Dil emek işidir. Sadece sözcük bilmek, gramer kuralı hatmetmek değildir. Bunları hazmetmek ve kullanılır hale getirmek için beyninizin zamana ihtiyacı var. Kendinize zaman tanıyın ve dil eğitiminizi zamana yayın. Öğrenirken de bu heyecan verici sürecin tadını çıkarın.
  3. Ara vermek : Başladığınız bir dil eğitimine uzun bir süre ara verirseniz,bütün emekleriniz boşa çıkar. Evet,'dil nankördür.' Ama evde çalışırım", "Kendime bilgisayardan tek başına çalışacağım bir set satın aldım", gibi bahanelerle sistemli dil eğitiminize ara verirseniz, yeni öğrendiğiniz ve o tam oturmamış bilgiler uçurp gider. Mümkün olduğunca ara vermeyin,olabildiğince kesintisiz bir eğitim almaya özen gösterin.
  4. Çekingenlik : 'Tarzanca' da olsa cümleler kurmaya çalışın. 'Ben hata yaparsam,herkes bana güler' diye düşünmeyin. Hata yapmadan bir dil pratiği edinemezsiniz. Emin olun  ki,o yaptığınız hatalar zamanla azalacak ve gittikçe daha akıcı konuştuğunuzu siz de göreceksiniz.
  5. Teoriye yüklenmek: Dilbilgisi öğrenmek,alıştırmalar yapmak şarttır,çünkü dilin matematiksel sistemine aşina olmanız gerekmektedir. Ama bunu çok fazla abartmayın! Dili kullanmayı öğrenin,kendi cümlelerinizi kurmayı deneyin! Dil eğitiminde sohbet sınıfları, komposizyon yazma atölyeleri, oyunlar, şarkılar, grup çalışmaları da çok etkilidir. Bunları ihmal ederseniz eğitiminiz yarım kalacaktır. Ama şunu da unutmayın; sadece konuşarak dil öğrenmek isterseniz,bu da bir hayal! En iyisi,yazma-konuşma-dilbilgisi gibi birçok alanı harmanlayan bir eğitimi tercih edin.


Formula Lingua

İskele Sok. No:36/14 Caddebostan-İstanbul
0216 363 8144
www.formulalingua.com
info@formulalingua.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder